Globus

Samuel Little

Pronađen najgori serijski ubica u historiji SAD-a, ubio je 93 žene (FOTO/VIDEO)

07/10/2019

Iako je već u zatvoru, FBI drži da je važno suditi mu za svaku žrtvu i zatvoriti svaki mogući slučaj

Sjedinjene Države su najvjerovatnije pronašle najvećeg serijskog ubicu u svojoj historiji Samuela Littlea (79) koji je priznao 93 ubistva, a savezna policija (FBI) ih je zasad potvrdila 50.

Većina žrtava Samuela Littlea koji je harao između 1970. i 2005. su žene. Little služi kaznu doživotnog zatvora od 2014. kada je proglašen krivim i osuđen za tri ubistva. No, čini se da je broj njegovih žrtava puno veći.

– Samuel Little je godinama vjerovao da ga policija neće pronaći i da nikoga nije briga za njegove žrtve – rekla je Christie Palazzolo, forenzična istražiteljica u FBI-u, i dodala:

– Iako je već u zatvoru, FBI drži da je važno suditi mu za svaku žrtvu i zatvoriti svaki mogući slučaj.

Policija misli da su sva Littleova priznanja vjerodostojna i otvorila je mrežnu stranicu na kojoj se mogu vidjeti snimke priznanja ubice koji opisuje ubistva kojih žrtve još nisu identificirane.

– Veliki broj tih smrti je bio označen kao predoziranje, nesretan slučaj ili uzrok smrti nije utvrđen. Neka tijela nikad nisu pronađena – dodaje FBI na toj mrežnoj stranici.

Bivši bokser, poznat i po imenu Samuel McDowell, prvi put je uhapšen 2012. u prihvatilištu za beskućnike u Kentuckyju. Izručen je u Kaliforniju u okviru slučaja u vezi s drogom.

Ondje su ga vlasti zahvaljujući tragovima DNK dovele u vezu s tri neriješena predmeta poznatim kao “cold cases” na temelju čega je 2014. osuđen za ubistvo tri žene u Los Angelesu između 1987. i 1989. Sve tri su bile pretučene i ugušene.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.