Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nema tragova ozljeda

Pronađena osmogodišnja djevojčica koja je nestala u Kotoru

kotor1 (1)

Radio Tivat javlja da je djevojčica prebačena u bolnicu na ljekarski pregled, ali da nema ozbiljnijih povreda

Pronađena je osmogodišnja djevojčica Kjara koja je nestala u ponedjeljak u Kotoru.

Informaciju o uspješnom kraju potrage potvrdio je na Facebooku predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, prenosi CdM. Djevojčica je nađena u šumarku između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora, objavile su podgoričke Vijesti.

Direktor Opšte bolnice Kotor dr Davor Kumburović “Vijestima” je rekao da je djevojčica dobrog opšteg stanja, ali da će večeras iz predostrožnosti, biti zadržana u bolnici na posmatranju.

“Djevojčica je dobrog opšteg stanja, komunikativna je, orijentisana u vremenu i prostoru, jedino što je blago pothlađena. Nakon što je dovedena u bolnicu, pregledao ju je dežurni internista, a uskoro će i pedijatar. Biće urađeni i laboratorijski nalazi i ona će večeras iz predostrožnosti ostati na Odjeljenju pedijatrije na posmatranju”, kazao je dr Kumburović.

Prema istom izvoru, spasioci su prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je djevojčica pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

U potrazi, koja je počela sinoć, pored pripadnika službi spašavanja, učestvovali su i brojni građani dobrovoljci, angažovani su i psi tragači te dronovi.

U potragu za Kjarom se uključio veliki broj građana, pripadnici službi spašavanja iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, službenici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta, Uprave policije, specijalne jedinice sa psima tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom, pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore…, objavio je CDM.