Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kina

Pronađeni dijelovi krila i motora srušenog aviona

avion kina fena (1)

Pumpe su korištene da se izvuče voda dok je kiša ometala napore potrage drugi uzastopni dan. Više od 300 tragača učestvuje u potrazi, kazao je Huang Shangwu, zamjenik načelnika vatrogasne brigade

Na stotine tragača, u punoj opremi protiv kišnih uslova krenuli su prema blatom prekrivenim šumovitim brdima u južnoj Kini u četvrtak, u pokušaju da pronađu drugu crnu kutiju putničkog aviona China Eastern koji se u ponedjeljak srušio u južnoj Kina sa 132 osobe.

Tri dana nakon pada javljeno je da su veliki komadi olupine pronađeni, među kojima su i dijelovi motora i dio desnog krila s crveno-plavim logom aviokompanije China Eastern, javio je državni emiter programa CCTV.

Pumpe su korištene da se izvuče voda dok je kiša ometala napore potrage drugi uzastopni dan. Više od 300 tragača učestvuje u potrazi, kazao je Huang Shangwu, zamjenik načelnika vatrogasne brigade.

Boeing 737-800 je letio na visini od 29.000 stopa (8.800 metara) kada je pao u udaljenoj planinskoj regiji, izazivajući požar u okolnoj šumi koji se mogao vidjeti na satelitskim snimcima NASA-e, prenosi AP.