Globus

Javansko more

Pronađeni ostaci ljudskih tijela i nestalog indonezijskog aviona

10/01/2021

"Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod", rekao je jedan ribar za indonezijsku podružnicu BBC-ja.

Indonezijske vlasti otkrile su signale s dvije lokacije u Javanskom moru. Vjeruje se da bi mogli dolaziti iz crne kutije aviona Sriwijaya Aira koji je jučer nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak.

Spasilačke ekipe u moru su pronašle dijelove ljudskih tijela i komade aviona. U njemu je bilo ukupno 62 ljudi, od čega desetoro djece.

Još nema službenih podataka o žrtvama.

“Uvjeren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći avion”, rekao je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje otoka Laki i Lancang gdje je dubina mora između 20 i 23 metra.

Podsjetimo, avion marke Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u vodu između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte.

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi, rekao je komandant oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Načelnik okruga u kojemu je avion nestao za internet stranicu Kompas.com je kazao da su lokalni ribari vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

“Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod”, rekao je jedan ribar za indonezijsku podružnicu BBC-ja.

Avion je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.