Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronašli lobanju u dvorištu kuće: Mislio sam da je komšijska svađa

blic-lobanja
Taskov pokazuje mjesto gdje je nađena lobanja (Foto: Blic)

Preneraženi i uznemireni ostali su stanovnici Banatske ulice u Zemunu, kada su prije par dana u dvorištu zgrade pod brojem 59 pronašli – ljudsku lobanju.

– Moj susjed je oko 15.30 parkirao kola ispred šupe, kako to obično radi. Međutim, kada je izašao ugledao je ljudsku glavu bačenu kraj žbuna. Čovjek je odmah pozvao policiju – rekao nam je Kiro Taskov, mladić ispred čijeg je doma pronađen komad leša, piše Blic.

Dio ljudskog tijela tu nije mogao da bude dugo, tvrdi on.

– Oko 14 sati izveo sam pse u šetnju, a ništa nisam vidio. Da je tada bila tu, oni bi je sigurno nanjušili. Dva sata kasnije, zatekao sam dvorište koje vrvi od policajaca. Mislio sam da je u pitanju komšijska svađa, tek mi je sutradan komšinica sve ispričala – objasnio je Kiro.

A komšinica se više ne usuđuje da po mraku izađe iz stana. Ipak, većina stanara vjeruje da nema razloga za strah.

– Mnogi smatraju da su glavu dovukli psi, vjerovatno sa širokog polja kukuruza koje se prostire iza našeg dvorišta. Do prije dvije sedmice kukuruz je prekrivao polje, ali sada je preorano i tu se svašta može naći. Tim prije što je pored autoput, te je glavu mogao da baci bilo ko – rekao je Taskov.

Policija je dugo pretraživala pomenuto polje.

– Komšinica je čula forenzičare kako procjenjuju da je glava odsječena prije oko dva mjeseca – objasnio je on.

Međutim, iz MUP-a su tvrde radi ne o glavi, već o lobanji, koja je možda i decenijama ležala zakopana u zemlji. Ona se trenutno nalazi u Institutu za sudsku medicinu, gdje će se utvrditi svi ostali detalji.

Za misteriju je, po svemu sudeći, zaslužan labrador Astra.

– Uvjereni smo da je glavu pronašla i ovde dovukla Astra, koja preko cijelog dana slobodno vršlja naseljem i redovno donosi čudne stvari. Nema drugog objašnjenja – ko bi usred bijela dana bacio glavu u dvorište u koje gleda desetak stanova? – pita se Taskov.