Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građanski prosvjed

Protest “Stop krvavim košuljama” u Beogradu

krvave kosulje beograd

Sudionici prosvjeda okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim prošli pored narodne skupštine i zgrade RTS-a u Takovskoj

Prosvjed građana zbog napada na Borka Stefanovića pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u subotu u Beogradu, javlja RTS.

Sudionici prosvjeda okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim prošli pored narodne skupštine i zgrade RTS-a u Takovskoj. Kolona je nastavila Svetogorskom i Makedonskom ulicom i otišla do tržnog centra Staklenac.

Na prosvjedu nije bilo stranačkih obilježja, iako su na njega pozvale gotovo sve oporbene stranke, a okupljeni su nosili transparent na kojem piše “Stop krvavim košuljama”.

Sudionicima prosvjeda obratio se glumac Branislav Trifunović, koji je istaknuo kako je riječ o građanskom prosvjedu.

“Drago mi je što ste odlučili da se ova borba ne može voditi palcem, nego licima, grlom, nogama, urlanjem, glasnim urlanjem. Zato vas molim da šetamo u miru, da šetamo nasmijani, da šetamo da pokažemo koliko nas ima i koliko će nas tek biti”, poručio je Trifunović.

Povod za prosvjed je napad na lidera ‘Levice Srbije’ Borka Stefanovića koji se dogodio 23. studenoga u Kruševcu. Zbog napada na Stefanovića uhićene su tri osobe i protiv njih su podnijete kaznene prijave.