Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Protesti u Podgorici zbog Rezolucije o Srebrenici, na ulici veliki broj policajaca

protest podgorica rezolucija
Foto: RTCG

Kako RTCG izvještava, demonstranti su poručili da nisu genocidan narod te da će usvajanje Rezolucije doprinijeti sukobima na Balkanu

Veliki broj ljudi okupio se u srijedu ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim narodima podržati Rezoluciju o Srebrenici, javlja Radio Televizija Crne Gore (RTCG).

Događaj osigurava veliki broj policajaca, a postavljene su i zaštitne ograde.

Kako RTCG izvještava, demonstranti su poručili da nisu genocidan narod te da će usvajanje Rezolucije doprinijeti sukobima na Balkanu.

Organizatori protesta ranije su danas poručili kako je, podnošenjem prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na “najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti trodesetljetne borbe”.

Skup su organizirali Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja. Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918., nevladine organizacije “Herceg” – Pljevlja, “Srpska nit”, “Božuri”, “Stupovi”, “Miholjski zbor” i “Serdar” te “Noćni vukovi”.