OŠ "Sveti Sava"

Prva hapšenja na kosovskim izborima: Privedene dvije osobe u Sjevernoj Mitrovici

kosovo-izbori

Građani Kosova danas biraju novi saziv Skupštine Kosova na vanrednim parlamentarnim izborima, koji su raspisani nakon što je prethodna vlada dala ostavku

Dva člana biračkog odbora u Sjevernoj Mitrovici privedena su danas na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, prenosi Tanjug.

Prema riječima regionalnog portparola Kosovske policije Branislava Radovića, do privođenja je došlo „zbog neregularnosti u izbornom procesu“.

„Dvije osobe, članovi biračkog odbora, na biračkom mestu u OŠ ”Sveti Sava’ privedene su i istraga je u toku“, izjavio je Radović.

Mediji su prenijeli da su uhapšeni članovi biračkog odbora dozvolili biraču bez ličnog dokumenta da glasa sa izvodom iz matične knjige rođenih.

Bira se novi saziv Skupštine Kosova

Građani Kosova danas biraju novi saziv Skupštine Kosova na vanrednim parlamentarnim izborima, koji su raspisani nakon što je prethodna vlada dala ostavku.

Premijer Ramush Haradinaj 19. jula podnio je ostavku na mjesto premijera, jer je pozvan kao osumnjičeni na Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu.

Gotovo dva miliona glasača odlučuje o 120 mjesta u Parlamentu, za koja se kandidovalo više od 1.000 kandidata na 25 stranačkih i koalicionih lista.

Kandidatima nacionalnih manjina popunjava se 20 mjesta, od čega je polovina rezervisana za najbrojniju manjinu, srpsku.