Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi serijski ubica EU: Silovao, sakatio i likvidirao širom otvorenog Šengena

2EE3413100000578-0-image-a-55_1448745959551

Poljak Dariusz Pawel Kotwica (29), koji je ubijao, silovao i sakatio ljude širom Evrope sada je osumnjičen za ozbiljne zločine i u Velikoj Britaniji. Ovaj mladić, koji bi mogao da bude prvi serijski ubica Evropske unije, iskoristio je otvorene granice da bi izbjegao policiju u šest zemalja i pronašao nove žrtve.

Kratko podšišani Dariusz priznao je da je izbo stariju ženu i njenog supruga u Austriji, kao i penzionera u Švedskoj mjesec prije toga. On je ispisao bizarne fraze na golom tijelu starije Austrijanke, jer su mu “unutrašnji glasovi tražili da je ubije”.

Dariusz, koji ima brojne optužnice širom Evrope, živio je nekoliko godina i u Velikoj Britaniji gdje je počinio seriju ozbiljnih zločina.

https://twitter.com/airiters/status/670844520708313089

Detektivi Interpola i njihove kolege iz Britanije sada pokušavaju da preko DNK podataka sa starih mjesta zločina otkriju da li je ovaj mladić umiješan u njih.

On se trenutno nalazi iza rešetaka u Austriji, gdje čeka na suđenje. Za njim je policija izdala potjernicu i Beču poslije ubistva starijeg para u maju ove godine, a tijela Gerharda Hintermajera i njegove žene Erne pronađeni su u njihovom domu.

Oni su pronađeni osakaćeni i izbodeni nekoliko puta, a braon bojom je bilo ispisano “tantum ergo” na tijelu žene, što se sa latinskog prevodi kao “tek tada”. Policija je identifikovala Kotwica preko forenzičkih dokaza ostavljenih na mjestu zločina. On je uhvaćen u junu ove godine u Njemačkoj, odakle je proslijeđen Austriji.