Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucao na najtraženijeg bjegunca iz Srbije, pa se oglasio na Facebooku

izet ajdinovic

Novopazarac Elvedin Bibić (27), koji je u ponedjeljak ujutru pucao na Izeta Ajdinovića (45), jednog od najtraženijih evropskih kriminalaca, oglasio se na Facebooku i iz bjekstva poručio da nije onakav kakvim ga opisuju mediji.

elvedin bibic

Elvedin Bibić

On se na ovoj društvenoj mreži oglasio oko ponoći, a svojim prijateljima je poručio da je tačno da je pucao na Ajdinovića jer se, za razliku od policije i pravosuđa, on ne plaši kriminalaca koji napadaju žene i djecu po Luksemburgu.

“Umjesto što sad jure mene, bolje im je bilo da su uhapsili njega na vrijeme i smjestili ga tamo gdje mu je mjesto da ne bih ja morao to da radim umjesto njih. Sad sam ga poslao na hirurški blok, pa bi bilo lijepo da preduzmu nešto u vezi ovakvih i sličnih”, napisao je Bibić na Facebooku.

Njegov status lajkovalo je preko 120 osoba, a desetak njih mu je pružilo podršku u komentarima.

bibic fejs

Bibić je u ponedjeljak ujutru ušao u Specijalnu bolnicu u Novopazarskoj banji i ispalio tri hica u Ajdinovića dok je ležao u bolničkom krevetu.

Nakon toga on je pobjegao, a Ajdinović, kojeg su dva metka pogodila u lijevo stopalo i butinu, je prebačen u novopazarsku bolnicu gdje mu je ukazana pomoć.

Sukob između dvojice Novopazaraca najvjerovatnije je nastao zbog novca, a prije dvije godine Ajdinović je pucao i ranio Bibića. Zbog toga se pred novopazarskim sudom vodi proces, a sljedeće ročište je bilo zakazano za 22. februar.

Inače, Ajdinović se na listi najtraženijih kriminalaca Europola, a na njihovoj listi je zbog kidnapovanja i uzimanja talaca, ucjene, kao i organizovane pljačke, piše Blic.

Međutim, prema informacijama iz policije, oni nemaju aktivnu potjernicu za njim.