Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindelfingen

Pucnjava u Mercedesovoj fabrici u Njemačkoj, uhapšen osumnjičeni

Pucnjava na prostorije fabrike u Sindelfingenu
Foto: Screenshot/ YouTube

Osumnjičenog su pripadnici obezbjeđenja zadržali u sali i predali policiji, koja ga je bez otpora uhapsila, saopštila je policija

Dvije osobe su ubijene u pucnjavi u proizvodnoj hali u fabrici Mercedesa u Njemačkoj, saopštila je policija i dodala da je osumnjičeni za ubistva uhapšen.

“Pedesettrogodišnji muškarac ušao je u salu oko 7:45 i pucao na dvije osobe”, navodi se u saopštenju policije grada Ludvigzburga.

Osumnjičenog su pripadnici obezbjeđenja zadržali u sali i predali policiji, koja ga je bez otpora uhapsila, saopštila je policija.

Žrtve, obojica 44-godišnjaka, kasnije su preminuli od zadobijenih povreda.

Niko drugi nije povrijeđen, saopštila je policija na Twitteru.

Policija i spasioci su i dalje na licu mjesta, a objekat je evakuisan i obezbijeđen, saopštila je policija i dodala da nema opasnosti za javnost.

Motiv napada se još istražuje.

Portparol Mercedes-Benza potvrdio je za agenciju Frans pres (AFP) da je policijska operacija u toku u fabrici u Sindelfingenu i da više nema opasnosti za osoblje ili javnost.

“Zbog prirode policijske istrage koja je u toku, ne mogu se dati dodatni detalji”, rekao je portparol.

Istražitelji rade na pretpostavci da je riječ o djelu jednog izvršioca i da nisu umiješana lica van fabrike, navode u tužilaštvu.

Mercedes-Benz proizvodi svoju vodeću luksuznu limuzinu S-Klase na lokaciji u Sindelfingenu, koja se nalazi nekih 17 kilometara jugozapadno od Štutgarta. Prema navodima kompanije, na lokaciji je zaposleno oko 35.000 ljudi.

Mercedes je potvrdio da se u fabrici dogodio incident i da je u kontaktu sa vlastima, bez detaljnijeg objašnjenja.

“U kontaktu smo sa nadležnima i pokušavamo da razjasnimo činjenice. Bezbjednost zaposlenih je na prvom mjestu”, saopštila je kompanija.

Godine 2012. u pucnjavi u fabrici tehnološke firme 3M u gradu Hildenu na zapadu Njemačke jedna osoba je poginula, a četvoro je povrijeđeno, podseća agencija Reuters.