Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik potvrdio

Pucnjava u Utrechtu: Poginule najmanje tri, ranjeno devet osoba

pucnjava utrecht

Glasnogovornik policije Bernhard Jens saopćio je da još uvijek nema uhapšenih osoba

Gradonačelnik Utrechta Jan van Zanen saopćio je da su najmanje tri osobe poginule, a devet ranjeno u pucnjavi koja se danas dogodila u tramvaju u centru tog holandskog grada, javlja Anadolu Agency (AA).

Van Zanen je kazao da je među ranjenima i troje životno ugroženih, a da je teroristički motiv najvjerovatnija pozadina napada.

Holandska policija saopćila je da traga za Gokmenom Tanisem koji je osumnjičen za napad.

Policija je saopćila da je za napad osumnjičen 37-godišnji Gokman Tanis koji je porijeklom iz Turske te se građani pozivaju da policiji jave ako imaju bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji. Naknadno je objavljena ispravka identiteta osumnjičenog u Gokmen Tanis.

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje moguće terorističke motive, kao ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca.

Holandske vlasti podigle su maksimalno upozorenje na terorističku prijetnju u gradu, a vojna policija je uvela i maksimalne mjere sigurnosti na aerodromima i u blizini važnijih objekata u Holandiji.

Glasnogovornik policije Bernhard Jens saopćio je da još uvijek nema uhapšenih osoba, a da se pretpostavlja da je počinilac s mjesta napada pobjegao vozilom.

Njemačke vlasti su uvele maksimalne mjere sigurnosti na granici s Holandijom. Iz njemačke policije su saopštili da su uspostavili kontakt s holandskim kolegama i da imaju opis napadača.