Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pupovac i Milošević:Još jedno zastrašivanje Srba

milorad pupovac

Predstavnici Srba u Hrvatskoj i saborski zastupnici Milorad Pupovac i Boris Milošević osudili su danas, kako su istaknuli, još jedan u nizu nacionalističkih ispada predstavnika Autohtone HSP paljenjem lista Novosti, glasila srpske zajednice ispred SNV-a u Zagrebu.

Pupovac je rekao da je riječ o još jednoj kampanji, prijetnji, zastrašivanja i ometanja rada srpskih institucija i vodećih ljudi srpske zajednice u Hrvatskoj.

Riječ je o još jednom vandalskom činu na samostalni srpski tjednik  ‘Novosti’ i riječ je o još jednoj manifestaciji proustaških političkih stavova pred središnjom institucijom srpske zajednice u Hrvatskoj, Srpskom narodnom vijeću , kazao je Pupovac u telefonskoj izjavi.

Time se, ističe on, šalje poruka, jer znamo da ova skupina nije izoliran slučaj, nego je dio šire kampanje koja se vodi protiv institucijia srpske zajednice i protiv srpske zajednice od onih koji Hrvatsku ne vide drugačije nego kao neku vrstu u Europksom kontekstu obnovljene, poražene politike iz Drugog svetskog rata, prenosi Tanjug.

Očito je da oni Srbima u Hrvatskoj ne žele osigurati elementaran mir i elementarnu pretpostavku za sudjelovanje u demokratskim procesima , naveo je Pupovac, koji je predsjednik SNV-a i SDDS S-a.

Milošević je rekao da je žalosno to što se danas u Hrvatskoj događa. Riječ je o marginalcima, ali  opasnim  koji zastrašivanjem i prijetnjama traže pozornost javnosti.

Povod za najnoviji incident Milošević vidi u još uvijek neriješenom problemu spomen ploče HOS-a “Za dom spremni” u Jasenovcu.

Činjenica je da je premijer Andrej Plenković previše oklijevao u rješavanju tog pitanja, ali je činjenica i da je sada sam zadao rok od dva tjedna u kojem ova vlada vidjeti rješenje za spornu spomen ploču , rekao je Milošević.

“Ukoliko se to ne dogodi u roku Plenković će biti u problemu, jer će mu to ugroziti autoritet, a za SDS S će to biti vraćanje na  nultu tačku  preko koje ćemo teško preći”, kazao je Milošević.

Skupina članova Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su ranije danas incident u Zagrebu – otvoreno su prijetili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču “Za dom spremni” u Jasenovcu i na prosvjedu zapalili srpski tjednik Novosti.