Globus

saopćenje Kremlja

Putin čestitao Bidenu na izbornoj pobjedi

15/12/2020

Kremlj je ranije tvrdio da će sačekati zvanične rezultate izbora prije nego što komentira njihov ishod, čak i pored toga što su ostale zemlje čestitale Bidenu na pobjedi samo nekoliko dana nakon galsanja 3. novembra

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je čestitao Jou Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima, nakon što je Biden pobijedio u glasanju elektorskog koledža koje je zvanično odredilo novog američkog predsjednika, saopćio je Kremlj.

Kremlj je ranije tvrdio da će sačekati zvanične rezultate izbora prije nego što komentira njihov ishod, čak i pored toga što su ostale zemlje čestitale Bidenu na pobjedi samo nekoliko dana nakon galsanja 3. novembra.

– Sa svoje strane, spreman sam na interakciju i kontakt s vama – navodi Kremlj Putinovu izjavu.

– Putin je poželio novoizabranom predsjedniku uspjeh i izrazio je uvjerenje da bi Rusija i Sjedinjene Drržave, koje imaju posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilnost, mogle, uprkos međusobnim razlikama pomoći u rješavanju brojnih problema i izazova s kojima se suočava svijet – saopćio je Kremlj, prenosi Reuters.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.