Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"izbrisati ukrajince"

Putin je notorni lažov, evo još jednog dokaza

New Project – 2022-03-31T161009.571

Baš kao što njegovi medijski ratnohuškači promovišu na državnim ruskim medijima, Putin želi izbrisati sve tragove Ukrajine na okupiranim dijelovima te zemlje

Vladimir Putin danima je svijet ubjeđivao da neće napasti Ukrajinu. Ispostavilo se da je lagao.

Nakon što je naredio brutalnu invaziju na tu susjednu zemlju, Putni je u jeku najžešćih razaranja ukrajinskih gradova i ubijanja ukrajinskih civila, svijet ubjeđivao da ne želi okupirati Ukrajinu.

No, sudeći po onome što se vidi na teritorijama koje njegova vojska trenutno drži pod kontrolom, Putin je opet lagao. Baš kao što njegovi medijski ratnohuškači promovišu na državnim ruskim medijima, Putin želi izbrisati sve tragove Ukrajine na okupiranim dijelovima te zemlje.

Danas je objavljena fotografija snimljena u okupiranom Energodaru, na jugu zemlje. Na ulazu u svaki ukrajinski grad ima svojevrsni spomenik koji predstavlja ime tog grada. Tako je i u Energodaru.

No, taj spomenik više nije u bojama ukrajinske zastave.

Okupatorska vojska već ga je obojila u boje ruske zastave.

Genocid na Ukrajinom i ukrajinskim narodom je definitvno u toku. Pokolje koje iza sebe ostavlja ruska vojska, Putin naziva “provokacijama” i “namještaljkama”. Ima li razloga da mu ne vjerujemo?