Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Putovao prema Makarskoj, izbjegao kamion, tri puta se prevrnuo i preživio

kamion-omis

Osjećam se kao da sam ponovno rođen te sam zato nakon svega što sam doživio platio i misu.

Ispričao je to vozač Ivan Perković (32) iz Splita koji je samo čudom ostao živ i bez ijedne ogrebotine nakon što je u noći na srijedu kamionom sletio u Mimicama kraj Omiša, za 24sata.hr.

Vozio je prema Makarskoj i, kako prepričava, vozač automobila iz suprotnog smjera zaspao je za volanom.

“Prešao je u moj trak, a ja sam se skrenuo ulijevo da izbjegnem frontalni sudar. On se valjda u tom trenutku prenuo i počeo se vraćati u svoj trak, ali zakačio mi je stražnju osovinu. Počeo sam se okretati. Tri puta sam se zavrtio i zaustavio na ovom putu. Spasilo me je to što sam bio vezan, ali i ove četiri masline posađene ispod magistrale. Zabile su se u tovarni prostor i zaustavile kamion. Neću vam ni govoriti što mi je bilo u glavi”, rekao je Ivan koji radi kao vozač kamiona već 15 godina.

kamion-omis1

Sretan je što se nesreća nije dogodila dvadesetak metara dalje jer bi u tom slučaju sletio u provaliju duboku stotinjak metara. Kamion je bio natovaren sa sedam tona robe.

“Auto je vozio brzo i da smo se frontalno sudarili, vozač automobila ne bi ostao živ. Ovako je zaradio samo ogrebotine”, kaže Ivan.

Mještane Mimica i njihove goste usred noći probudio je veliki prasak i lomljava.

“Istrčao sam i vidio da je vozač automobila neozlijeđen pa sam pojurio vidjeti kako je ovaj u kamionu. Uplašio sam se za njega jer nije izgledalo dobro”, rekao je slovenski turist Bojan Štrus.

Stanovnici Mimica ogorčeni su zbog neprimjerene ograde na tom području jer, kažu, nije prvi put da se nešto ovakvo događa. Tvrde da se nesreće događaju zbog oštrog zavoja u kojem mnogi izgube kontrolu zbog neprilagođene brzine.

Da se kamion još koji put okrenuo, udario bi u kuću s apartmanima koja je smještena odmah ispod magistrale, a u kojoj su u tom trenutku spavali gosti iz Francuske i Austrije.