Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rafet koji je ubio Enisu i njenu sestru plakao tokom saslušanja

rafet

Rafet R. (33), državljanin Srbije koji je u Austriji ubio suprugu Enisu (30) i njenu sestru Nezihu (29) tokom saslušanja je plakao i čak tvrdio da nije znao da je ubio i svastiku.

On se od utorka nalazi u zatvoru Graz-Jakomini. Prema izjavi policije Rafet, koji je rodom iz Ribarića, sela udaljenog tridesetak kilometara od Novog Pazara izjavio je na saslušanju da se ne sjeća svega šta se desilo tog kobnog dana, već samo fragmenata.

“Tokom ispitivanja Rafet se branio da se ne sjeća detalja, jer je konzumirao alkohol i droge” kaže inspektor Anton Kiesl.

Rafet je izjavio da je samo želio da razgovara sa suprugom jer ga je blokirala na društvenim mrežama i nije mu odgovarala na pozive. Također je priznao da je nekoliko puta tukao suprugu i da je to bio razlog što ga je napustila.

Rafet ubio suprugu Enisu i njenu sestru nasred ulice

Par se vjenčao 2004. godine a iz Srbije su došli u Austriju, tačnije u Kapfenberg 2007. godine, jer im je tu živjela rodbina. Enisa je godinama trpila nasilje i prijeku narav supruga, da bi prije desetak dana konačno odlučila da ga napusti i razvede se. Sa svoje troje dece, sinom (11) i kćerkama od 10 i 4 godine, potražila je utočište kod rođaka.

Kako je muž nastavio da je proganja i prijeti ona je u ponedeljak odlučila da ga prijavi policiji, potvrdio je istražitelj. Enisa je pozvala policiju i željela da razgovara sa jednim policajcem, ali pošto on tada nije bio dostupan, posavjetovali su je da lično dođe u stanicu policije.

Nesretna žena je krenula oko 13 sati u policiju, zajedno sa sestrom, koja je pošla sa njom da joj pruži podršku.

Rafet koji je vidio parkiran automobil svoje supruge i sakrio se u grmlje gdje je čekao u zasjedi. Kad su se nesretne žene pojavile on ih je na sred ulice, ispred supermarketa izbo lovačkim nožem. On ih je dok su ležale polumrtve na ulici šutirao i gazio.

Obdukcijom je utvrđeno da Enisa ima devet ubodnih rana u predjelu glave i grudi, a svastika je ubodena tri puta. U ovom krvavom piru pomahnitalog Rafeta povređena su i dvojica muškaraca od 70 i 49 godina koja su pokušala da pomognu nesretnim ženama.