Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor u Bugarskoj

Raskomadan još jedan kriptomilioner, dijelovi tijela nađeni u WC-u

peev valcinov

Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. augusta te da je ubica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao prije šest godina

U glavnom gradu Bugarske Sofiji navodno je pronađeno raskomadano tijelo mogula kriptovaluta, javlja Newsweek. Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvijestio je britanski The Mirror, prenosi Index.hr.

Peev je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. augusta te da je ubica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao prije šest godina. Lokalni mediji navode da je ubica ubio svoju žrtvu i izrezao tijelo u kupatilu prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. augusta. Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valchinovom. Snimke nadzorne kamere navodno pokazuju da su Peev i Valchinov ušli u stambenu zgradu osumnjičenog ubice 8. augusta, a sljedeći dan je Valchinov sam izašao iz zgrade.

Uhapšen još jedan muškarac

Uhapšen je još jedan muškarac, Konstantin Subotinov, koji je navodno rekao policiji da je pomogao ubici sakriti dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsku četvrt Vitosha, gdje je Valchinov uhapšen. Bugarski mediji izvijestili su da je Peev pomagao Valchinovu s kriptoulaganjima, sugerirajući da je ubistvo bilo motivirano novcem. Newsweek je kontaktirao bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova za dodatne komentare.

Peev je drugi kriptomilioner koji je pronađen mrtav unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. jula nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil finansiran kriptoulaganjima. U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji izvijestili su da su dijelovi tijela amputirani, što sugerira da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.