Rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle

Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle

Dopisnik Anadolu Agency (AA) koji je sinoć poginuo u bombaškom napadu u sirijskom Halepu, Salih Mahmud Leyla, bio je jedan od istaknutih reportera agencije.

Njegove fotografije o ratu u Siriji prenijeli su i brojni svjetski mediji, a prošle godine je pohađao Akademiju AA za novinarstvo kako bi stekao obrazovanje iz ratnog novinarstva.

Salih Mahmud Leyla je tokom karijere zabilježio veliki broj fotografija i snimaka, a izvještavao je o sukobima na sjeveru Sirije i problemima s kojima se suočavaju stanovnici u konfliktnim područjima. Veliki broj njegovih fotografija koje je snimio tokom sukoba u Siriji objavljene su u brojnim svjetskim medijskim kućama.

Izvještač AA je u julu ove godine također ranjen u predjelu lica dok je pratio dešavanja u Halepu.

Salih Mahmud Leyla poginuo je sinoć u bombaškom napadu koji se desio u naselju Hireytan u ruralnom dijelu grada Halepa, koji je izvela teroristička organizacija ISIS.

Saučešće kolektivu Anadolu Agency i porodici poginulog izrazio je i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Salih Mahmud Leyla (27) je rođen u mjestu Anadan na sjeveru Halepa, a diplomirao je na odsjeku za informatiku. Oženio se prošle godine, a iza njega je ostala trudna supruga.

Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle Građanski rat u Siriji kroz objektiv Saliha Mahmuda Leyle