Hrvatska

Ratni veteran priveden nakon što se sa djecom zatvorio u stan

hrvatska

Iz policije su naveli da su djeca od 14 i 21 godinu dobro nakon što su policijski službenici jutros oko 4.00 sata  upali u stan i priveli muškarca

Ratni veteran, koji se sa dvoje djece zatvorio u stan u Kaštelima i prijetio plinskom bocom, rano jutros priveden je u policiju.

Iz policije su naveli da su djeca od 14 i 21 godinu dobro nakon što su policijski službenici jutros oko 4.00 sata  upali u stan i priveli muškarca.

Policija je sinoć oko 22.00 sata  izašla na teren nakon dojave o porodičnom nasilju, prenose hrvatski mediji.

Iz splitsko-dalmatinske policije su naveli da je pedesettrogodišnji muškarac krenuo s nožem u ruci prema policijskim službenicima koji su izašli na lice mjesta i prijetio im smrću.

Potom je policiji zaprijetio plinskom bocom, pa se zatvorio u stan odbijajući dalji kontakt sa policijskom službenicima.

Zgrada, gdje se ratni veteran zatvorio u stan, evakuisana je iz bezbjednosnih razloga, te je angažovana specijalna policija sa pregovaračem.

“Nakon višečasovnih pregovora policijski službenici su jutros oko 4.00 sata  nasilno ušli u stan, gdje su upotrijebili sredstva prisile nad pedesettrogodišnjakom i osobom od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Osobama je pružena ljekarska pomoć, a niko od učesnika nije povrijeđen”, naveli su iz policije.

U toku je kriminalističko istraživanje.