Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razbojnik u Beogradu visio je na ogradi i kukao: “Pomozite mi, ljudi”

lopov siljak

Pojedini stanari Ulice solunskih boraca u beogradskom naselju Žarkovo bili su očevici dramatičnog spašavanja razbojnika N. M. (34), koji se rukom nabio na šiljak gvozdene ograde, piše Blic.

Šokirani stanari juče su prepričavali detalje događaja kojem su neki od njih i prisustvovali.

“Tako nešto nisam vidjela u životu. Visio je na ogradi i kukao: “Pomozite mi, ljudi, skidajte me odavde, ostadoh bez ruke!””, ispričala je juče za “Blic” jedna stanarka pomenute ulice koja je insistirala da ostane anonimna.

Ona dalje kaže da je lopov prvo preskočio ogradu da bi kroz prozor pekare ušao u kancelariju u kojoj je vjerovao da će naći novac.

“Međutim, pošto je već bilo oko pet sati ujutru, vlasnik pekare je uveliko bio na radnom mjestu i vidio ga je kako se muva oko prozora, pa je odmah istrčao i pojurio ga. Tada, kada je ponovo pokušao da preskoči ogradu, rukom je zakačio šiljak i nabio se na ogradu”, dodaje očevidac bizarnog incidenta.

Iako je Hitna pomoć zajedno sa policijom došla nakon samo nekoliko minuta, drama je potrajala jer ljekari nisu mogli da otkače N. M. sa ograde. Plašili su se da neopreznim skidanjem ne izazovu još veću povredu.

Ipak, odmah su mu dali analgetike da bi mu ublažili bol, a potom su pozvali vatrogasce u pomoć. Tek su oni uz pomoć brusilice isjekli komad ograde i oslobodili nesrećnog razbojnika.

Razbojnik je operisan i uspješno se oporavlja.