Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kriza u regiji

Recep Tayyip Erdogan razgovarao sa predsjednicima Irana i Iraka

erdogan beograd

Prema izvorima iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je sa predsjednicima Irana i Iraka razgovarao o najnovijim dešavanjima u regionu kao i o bilateralnim odnosima

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom sa predsjednicima Irana i Iraka, Hassanom Rouhanijem i Barhamom Salihom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvorima iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je sa predsjednicima Irana i Iraka razgovarao o najnovijim dešavanjima u regionu kao i o bilateralnim odnosima.

Podsjetimo, u petak rano ujutru u vazdušnom napadu američke bespilotne letjelice u Iraku ubijen je iranski general Qasem Soleimani.

Ministarstvo odbrane SAD-a je saopštilo da su napad izvele američke snage po direktivi predsjednika te zemlje Donalda Trumpa.

Pentagon je optužio Soleimanija da je planirao izvesti napade na američke diplomate i službenike u Iraku i regiji, istakavši da je ubijeni vođa odgovoran za smrt stotina Amerikanaca i koalicionih partnera.

Iranski vjerski lider Ali Khamenei najavio je oštar odgovor na američki napad, a u Iranu je proglašena trodnevna žalost.