Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Recepcioner popio kafu s vlasnikom vile prije nego što ga je ubio

vila-niska333

Dejan Dejančić (51), vlasnik vile “DND” u Niškoj Banji, ubijen je jučer u tom objektu kada je na njega pucao recepcioner Dejan Jovanović (42).

Zaposleni u ovoj vili šokirani su ovim zločinom tim prije što su, kako navode, njih dvojica bili “dobri prijatelji, kao braća”.

Motiv ubistva još nije poznat, ali se najvjerovatnije radi o ljubomori, piše Blic.

Jovanović je poslije zločina ispalio sebi hitac u glavu, ali je još davao znake života kada su specijalci žandarmerije upali u vilu.

– Djevojka osumnjičenog prisustvovala je zločinu. Ona je bila u jednoj prostoriji u vili sa Dejanom Dejančićem kada je upao Dejan Jovanović i pucao dva puta u njega. Nju je pustio da izađe prije nego što je digao ruku na sebe. Šta je tačno dovelo do ubistva, utvrđuju nadležni organi – kaže izvor Blica.

Kako se saznaje, djevojka recepcionera zbog koje je gazda upucan radila je u vili kao hostesa, sobarica i kafe kuharica. U vrijeme ubistva u vili su bila još dva radnika i dva gosta, ali odmah su izašli, pa je u vili ostao samo Jovanović po dolasku policije.

Jovanović je navodno sebi pokušao da presječe vene, ali nije u tome uspio, pa je ispalio hitac u glavu. Šta se tačno desilo i da li je ljubomora ili je nešto drugo bilo okidač za nezapamćeni zločin – utvrdiće istraga.

Prijatelji Dejana Jovanovića za njega kažu da nije bio sklon nasilju.

– Za tako nešto sigurno je morao da postoji ozbiljan razlog jer se radi o čovjeku koji je promišljen i ozbiljan – kažu poznanici. Zaposleni u vili, šokirani zločinom, kažu da su ubica i ubijeni bili u dobrim odnosima.

– Dejančić je bio gazda kakvog samo poželjeti možete. Tri godine sam tu, od otvaranja. S Jovanovićem je bio u dobrim odnosima. Bili su dobri prijatelji, kao braća, a Jovanović mu je bio i desna ruka. Sinoć smo bili zajedno, pili kafu. Sve je bilo normalno. U 20 sati sam otišla kući, Dejančić za Niš, a Jovanović je ostao da radi na recepciji. Šta se poslije desilo, ne znam – kaže Danijela Vukić, kuharica u vili.

Jovanović je zadobio prostrijelnu ranu glave, operisan je na Klinici za neurohirurgiju i u teškom je stanju.