Crna Gora

Reis Fejzić pozvao muslimane da ne nasjedaju na provokacije

Rifat ef Fejzic – pljevlja

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pozvao je muslimane u Pljevljima da na civilizovan način prebrode tešku bezbjednosnu situaciju u Pljevljima

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pozvao je muslimane u Pljevljima da na civilizovan način prebrode tešku bezbjednosnu situaciju u Pljevljima i da ne nasjedaju na provokacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori bile su meta novog vandalskog napada u kojem su razbijena stakla na ulazu i u prostorije ubačen papir sa porukom “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“.

Uprava policije Crne Gore je juče objavila i da su tokom izbornog slavlja u Pljevljima pristalice opozicije upućivale prijetnje Bošnjacima u tom gradu.

Kako se navodi iz Islamske zajednice, Fejzić je povodom aktuelne situacije posjetio Pljevlja i razgovarao sa članovima Medžlisa Islamske zajednice u tom gradu.

„Fejzić je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata. Reis Fejzić je kazao da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe tokom posjete Pljevljima, Fejzić se u razgovoru sa glavnim imamom i predsjednikom Medžilsa upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu Islamske zajednice i događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede. Fejzić se upoznao i sa situacijom džematlije Emira Pilava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata i koji, kako se navodi, ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore.

„Isto tako, sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova ‘s’. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja“, navodi se.