Rezultati obdukcije: Ubica pjevačici razbio glavu tupim predmetom

jelena-krsmanovic-marjanovic-foto-jelena-rafailovic-nestala-otmica-oteta-bo-1459679622-878305

Na obdukciji tijela srpske folk pjevačice Jelene Marjanović utvrđeno je da je smrt nastupila poslje nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu, saznaju Novosti . Navodno je umlaćena čekićem.

Također, obdukcijom je utvrđeno da Jelena prije ubistva nije silovana.

U međuvremenu, suprug ubijene pjevačice Zoran Marjanović prošao je u ponedjeljak i drugo testiranje na poligrafu. On je u nedjelju, prilikom prvog poligrafa, bio pod utjecajem sedativa, te je dan kasnije bio podvrgnut novim ispitivanjima.

Poligrafsko ispitivanje prošli su i Zoranovi roditelji, kao i sin iz prvog braka.

Kurir javlja da je pregledom mobilnih telefona utvrđeno da je pjevačica, prije nego što je ubijena, razmijenila poruke sa suprugom Zoranom, koje ukazuju na ljubomoru. U strahu da mu se sin ne ubije, Zoranov otac je poslije vijesti o Jeleninoj smrti sklonio oružje iz kuće.

Procurila je i informacija da je ubijenu Jelenu Marjanović majka zvala dok je trajala potraga za njom. Zvala ju je u dva navrata. Nakon prvog telefonskog poziva se niko nije javljao, a posljednji put se s druge strane žice čula samo tišina koja je trajala 43 sekunde.

Kurir također piše kako je ispod noktiju ubijene folk zvijezde pronađen biološki materijal, koji bi mogao imati bitan utjecaj na daljnji tok istrage ubistva.

– Ispod noktiju žrtve pronađen je biološki materijal, što ukazuje da se Jelena branila od ubice. Ovo saznanje će i te kako utjecati na daljnji tok istrage, jer će na osnovu toga najkasnije do sutra ujutru biti napravljena DNK analiza – otkrio je izvor Kuriru.