Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ribar šarmirao mlade Njemice pa ih silovao i napao čekićem i kukom

australija hapsenje

Stariji muškarac (59) iz Australije optužen je zbog otmice, silovanja i pokušaja ubistva dvije turistkinje koje su kampirale na napuštenoj plaži.

Djevojke, obje u 20-im godinama, spasile su se kada je jedna uspjela pobjeći te je viđena kako gola trči plažom i prekrivena krvlju zaziva upomoć.

Obje su teško ozlijeđene: jedna je bila udarena čekićem po glavi, a druga pregažena.

Turistkinje, za koje se vjeruje da su Njemice, navodno su upoznale muškarca dan prije i odlučile s njim kampirati u nacionalnom parku Coorong na jugu Australije.

Napadač, čije ime nije objavljeno, ali zna se da je iz Adelaidea, napao je djevojke i jednu od njih silovao.

Ribari Ali Mohammed i Abdul-Karim Mohammed su se vozili pješčanim dinama oko 18.30 poslijepodne kada su ugledali golu ženu prekrivenu krvlju kako trči prema njima.

“Trčala je ravno prema autu i vikala. Otvorila je zadnja vrata i uskočila unutra kazavši ‘izbavite me iz ovog, sve će nas ubiti’. Nije imala odjeće na sebi, pa smo joj odmah dali jaknu. Kazala je kako mora pronaći svoju prijateljicu”, kazali su.

https://www.youtube.com/watch?v=cLbAHzfrqgc

Dvojac je nazvao policiju koja je pronašla drugu turistkinju u jedva svjesnom stanju. Obje djevojke su prebačene helikopterom u bolnicu, a liječnici su kazali kako jedna ima teške ozljede glave.

Nakon što je policija uhvatila napadača, pronašli su i njegovo vozilo koje je bilo zaglavljeno u pijesku, a na njemu su bili tragovi krvi.

U obližnjem kampu pronađeni su i veliki nož i kuka.

Optuženom je u četvrtak na sudu pročitana optužnica za otmicu i pokušaj ubistva, a policija istražuje njegovu umiješanost u druge zločine.

Inače, optuženi je poznat po tome da ima nekolicinu profila na stranicama za upoznavanje na kojima se opisuje kao ljubitelj kampiranja i ribar koji je u potrazi za vezom.