Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iranski predsjednik

Rouhani: Zaraženo 25 miliona Iranaca, a 35 miliona u opasnosti od zaraze

Iran_koronavirus_bolnica_AA

Na osnovu podataka iz izvještaja ministarstva zdravstva, upozorio je da će zemlji trebati dvostruko više kreveta. Do sada je službeni broj zaraza bio 269.440, javio je BBC

Iranski predsjednik Hassan Rouhani rekao je da je 25 miliona Iranaca već zaraženo koronavirusom, a još 35 miliona je u opasnosti da bude zaraženo.

Na osnovu podataka iz izvještaja ministarstva zdravstva, upozorio je da će zemlji trebati dvostruko više kreveta. Do sada je službeni broj zaraza bio 269.440, javio je BBC.

– Ako uzmemo u obzir današnji izvještaj, koji navodi da je 25 miliona stanovnika u našoj zemlji zaraženo i da će vjerovatno još oko 30 do 35 miliona ljudi doći u kontakt s koronaviursom u narednih nekoliko mjeseci, onda je posebno zabrinjavajuće to što isti taj izvještaj predviđa da će broj onih koji su hospitalizirani u narednim mjesecima biti dvostruko veći nego što je bio u proteklih 150 dana – kazao je Rouhani.

On je rekao da je od posljedica virusa umrlo oko 14.000 ljudi, a 200.000 je primljeno u bolnicu u posljednjih 150 dana, navodi se u izvještaju.