Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Rusi izveli žestok napad po civilnim objektima u Harkovu, više osoba je poginulo

Foto: Screenshot/X

Terehov je naveo da je bilo pet napada bespilotnih letjelica. Jedan od njih je izazvao požar, kada se urušio i dio zgrade, a najmanje tri vozila su ozbiljno oštećena

Ruske bespilotne letjelice pogodile su stambene zgrade i privatne kuće u četvrtak ujutro u Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini. U tim napadima ubijene su najmanje četiri osobe, među kojima spasilački radnici, saopćili su zvaničnici.

Regionalni guverner Harkova Oleh Sinehubov, pišući na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, naveo je da je četvero poginulih, a deset povrijeđenih, od kojih je jedna osoba u teškom stanju.

Gradonačelnik Harkova, Ihor Terehov, koji je također pisao na Telegramu, saopćio je da su četiri osobe poginule na mjestu jednog napada, od kojih su najmanje tri šoferi vozila hitnih službi.

Terehov je naveo da je bilo pet napada bespilotnih letjelica. Jedan od njih je izazvao požar, kada se urušio i dio zgrade, a najmanje tri vozila su ozbiljno oštećena.

Jedna osoba je ubijena u napadu na privatne kuće u drugom gradskom kvartu, kazao je Terehov.

U jednom od napada ozbiljno su oštećeni stanovi na tri sprata 14-spratnice.

Terehov je naveo i da bi neki gradski kvartovi mogli biti zahvaćeni nestašicama struje. Rusija je posljednjih sedmica pojačala napade na elektroenergetsku i ostalu infrastrukturu, javlja Reuters.