Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

borbe u Luhansku

Rusi potpuno uništili još jedan grad: “Prije rata u njemu je bilo 60.000 ljudi, sada je – nula”

FTMKZjlWUAIoqu_

Žestoke borbe navodno se vode diljem šire regije Donbas, a Rusiju se ponovno optužuje da gađa civilnu infrastrukturu, što je prethodno poricala

Najmanje 13 civila poginulo je u ruskom granatiranju istočne ukrajinske pokrajine Luhansk, rekao je vojni upravitelj pokrajine Serhij Hajdaj, prema Reutersu.

Dvanestero je ubijenih u gradu Sjeverodonjecku, gdje je ruski napad bio neuspješan, rekao je Hajdaj. Sjeverodonjeck je strateški važan za Rusiju jer bi kontrola nad njim omogućila prodor na zapad i povezivanje sa snagama koje napreduju jugoistočno od grada Izjuma.

Ruske snage nastavljaju s ofanzivom od strateški važnih, istočnih gradova Lisičanska i Sjeverodonjecka, poručila je Ukrajina u svom posljednjem vojnom izvještaju.

Žestoke borbe navodno se vode diljem šire regije Donbas, a Rusiju se ponovno optužuje da gađa civilnu infrastrukturu, što je prethodno poricala.

Ukrajina tvrdi da je odbila 14 ruskih napada i uništila, uz ostala vozila, osam tenkova.

Ukrajinski novinar Ilia Ponomarenko objavio je fotografije grada Rubižne u Luhanskoj regiji nakon ruskih napada.

“Rusi su morali uništiti cijli jedan grad, kako bi zauzeli njegove ostatke. To je jedina metoda koju poznaju. Prijeratna populacija grada je bila 60.000, sada je nula”, napisao je.