Globus

najmoderniji trofej

Rusi tokom “planskog pregrupisavanja” oko Kharkiva ostavili i svoj najmoćniji tenk

19/09/2022

Molimo njegove vlasnike da kontaktiraju UAarmy. Molimo vas da se identifikujete oznakom: bijela zastava, objavili su iz ukrajinskog ministarstva odbrane

Munjevita kontraofanziva ukrajinske vojske početkom septembra rezultirala je oslobađanjem hiljada kvadratnih kilometara okupiranih teritorija u Kharkivskoj oblasti.

Nakon što su Ukrajinci za nekoliko dana stigli do desne obale rijeke Oskil, rusko Ministarstvo odbrane je u šturom saopštenju ustvrdilo da se ne radi ni o kakvoj vojničkoj pobjedi Ukrajinaca, nego o “planskom pregrupisavanju” ruskih snaga na istoku!

Sudeći po snimkcima koji su stizali sa terena, Rusi su u svom “planskom pregrupisavanju” prilično bili u žurbi.

Ukrajinska vojska u toj je akciji zaplijenila desetine komada teške artiljerije, uključujući i tenkove, kao i nekoliko krcatih skladišta municije i naoružanja.

Rusi su toliko žurili da su čak “zaboravili” i svoj najmoćniji tenk T-90M, i to skoro pa nov, upakovan u zaštitnu ceradu.

Ovo je prvi put od početka ruske agresija da su Ukrajinci zaplijenili najmoderniji ruski tenk.

“Obavijest. Najnoviji ruski tenk T-90M pronađen je u regiji Harkov u savršenom stanju. Molimo njegove vlasnike da kontaktiraju UAarmy. Molimo vas da se identifikujete oznakom: bijela zastava”, stoji u objavi na zvaničnom Twitter nalogu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Primjerak koji su Ukrajinci zarobili sadrži i potpuno novi nišan za strijelce pod nazivom “PNM-T” izrađen samo od domaćih komponenti.

Prvi komentari nakon što su objavljene fotografije su bili; “ovo je već na putu za SAD”!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.