Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Rusi žestoko napali civile i pogodili bolnicu. Poginule su tri osobe, među njima i dijete

Foto: X

Jedno je dijete među poginulima, a četvero djece među ranjenima, izvijestili su

Tri osobe su poginule, a dvanaest je ranjeno sinoć u ruskom bombardiranju Selidove, u blizini Donjecka na istoku Ukrajine, izvijestile su lokalne vlasti. U napadu je pogođeno devet stambenih zgrada i bolnica smještena dvadesetak kilometara zapadno od ratišta, objavilo je gradsko vijeće na Telegramu.

Jedno je dijete među poginulima, a četvero djece među ranjenima, izvijestili su. Prema guverneru Donjecke oblasti Vadimu Filaškinu, prvi se napad dogodio oko 23.30, a drugi oko 1 sat.

Stotinjak pacijenata iz pogođene bolnice evakuirano je prema bolnicama u Pokrovsku i Mirnogradu, dodao je na Telegramu.

Nijedan izvor nije naveo o kakvom se tačno napadu radilo – raketnom, topovskom ili napadu dronovima. Mjesto Selidove, koje je prije rata imalo oko 21.000 stanovnika, nalazi se u okolici grada Donjecka, koji je Rusija okupirala 2014. godine.

Rusi tvrde da su srušili devet ukrajinskih dronova

Ruska zračna odbrana srušila je dva ukrajinska drona iznad regije Belgoroda, u blizini granice s Ukrajinom, jedan je srušen iznad Voronježa, a šest iznad Crnoga mora, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane, kako je prenijela agencija Ria Novosti.

Prema guverneru Belgorodske regije Vjačeslavu Gladkovu, ranjena je i hospitalizirana jedna žena. Ni Gladkov ni rusko ministarstvo odbrane nisu izvijestili o mogućim štetama.