Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pregovori

Rusija: Delegacija Hamasa stigla u Moskvu

moskva rusija kremlj
Foto: Screenshot/ YouTube

Ruska državna novinska agencija RIA, citirajući izvor iz palestinske delegacije, rekla je da je visoki član Hamasa Abu Marzook isto među onima koji su posjetili Moskvu

Delegacija Hamasa, palestinske grupe koja kontroliše Gazu, trenutno je u posjeti Moskvi, potvrdila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je kazala i da je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Ali Bagheri također u posjeti Moskvi te da je razgovarao sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Mihailom Galuzinom. Ali Bagheri je glavni iranski pregovarač za nuklearna pitanja.

Ruska državna novinska agencija RIA, citirajući izvor iz palestinske delegacije, rekla je da je visoki član Hamasa Abu Marzook isto među onima koji su posjetili Moskvu.

Prema pisanju Reutersa, Rusija ima veze sa svim ključnim igračima na Bliskom istoku, uključujući Izrael, Iran, palestinske vlasti i Hamas.

Moskva je u više navrata za krizu okrivila neuspjeh američke diplomatije i pozvala na prekid vatre između Izraela i Hamasa te nastavak pregovora u cilju pronalaženja mirovnog rješenja.