Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"konfrontacioni tok"

Rusija protjerala osam grčkih diplomata

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovim
10, October, 2021, Belgrade - In the building of the General Secretariat of the President of Serbia, President Aleksandar Vucic met with the Minister of Foreign Affairs of Russia, Sergey Lavrov. Sergey Lavrov. Photo: ilos Tesic/ATAImages 10, oktobar, 2021, Beograd - U zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije predsednik Aleksandar Vucic sastao se sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim. Photo: Milos Tesic/ATAImages

Ambasadorica je upoznata i sa drugim mjerama vezanim za funkcionisanje vanjskih tijela Grčke u Rusiji

Rusija je danas protjerala osam grčkih diplomata zbog “konfrontacionog toka” Atine prema Moskvi.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je u saopštenju navelo da je pozvalo grčku ambasadoricu u Moskvi Ekaterini Nassiku i izrazilo odlučan protest zbog konfrontacijskog toka grčkih vlasti prema Rusiji, koji uključuje isporuke oružja Ukrajini i protjerivanje ruskih diplomata iz Grčke, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ambasadorici je uručena nota u kojoj se obavještava da je kao mjera odgovora osam grčkih diplomata proglašeno ‘personom non grata’ i da moraju napustiti Rusiju u roku od osam dana”, saopštilo je ministarstvo.

Ambasadorica je upoznata i sa drugim mjerama vezanim za funkcionisanje vanjskih tijela Grčke u Rusiji.

“Naglašeno je da se radi o direktnim posljedicama neprijateljskih akcija koje su pokrenule grčke vlasti. Puna odgovornost za ovo leži isključivo na Atini. Ukazano je da u slučaju nastavka antiruske politike zadržavamo pravo da odgovorimo”, saopštilo je rusko ministarstvo.