Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Rusiji predati posmrtni ostaci 196 osoba stradalih u avionskoj nesreći

02/11/2015

Posmrtni ostaci 196 osoba, koje su poginule u padu ruskog aviona u Egiptu, danas su predati nadležnim organima u Rusiji.

Iz Ministarstva pravde Egipta su potvrdili da su predali posmrtne ostatke 196 putnika koji su poginuli u padu aviona.

[yuzo_related]

Egipatske vlasti su dodale da je preuzet materijal iz dvije crne kutije aviona koji je pao u subotu čime je pokrenuta istraga.

U istrazi u vezi s padom ruskog aviona učestvuju stručni timovi iz Egipta i Rusije kao i stručnjaci kompanije Airbus koja je proizvela pomenuti avion.

Ekipa njemačkih stručnjaka kompanije Airbus stigla je u Kairo kako bi pomogla ruskim i egipatskim ekipama u rasvjetljavanju nesreće pada aviona na Sinajskom poluotoku, usljed čega su poginule 224 osobe.

Sigurnosni izvoru su saopćili kako se istraga oko pada aviona i akcije spašavanja i traganja za preostalim tijelima odvijaju pod strogim nadzorom i sigurnosnim mjerama.

Ruski avion tipa Airbus A-320 u subotu je pao na Sinajskom poluotoku. Poginulo je 217 putnika, od čega 17-ero djece i sedam članova posade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.