Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak crnomorskih država

Ruski delegat pokušao oteti ukrajinsku zastavu, Ukrajinac ga udario

zastava
Foto: Screenshot/Twitter

Snimke nemira objavio je turski parlament na svojoj web stranici, a Mustafa Sentop, čelnik parlamenta, oštro ih je ukorio

Ukrajinski delegat udario je ruskog delegata šakom u lice tokom sastanka crnomorskih država u turskoj prijestolnici u četvrtak, nakon što mu je oteta ukrajinska zastava kako bi ga spriječili da opstruira video intervju s glavnom ruskom delegatkinjom.

Olesandr Marikovski na svojoj Facebook stranici objavio je smimak kako udara Rusa i vraća plavo-žutu ukrajinsku zastavu. Incident se desio u hodniku zgrade parlamenta, gdje se održavala skupština Organizacije crnomorske ekonomske saradnje (BSEC).

Tokom dana su se neki ukrajinski delegati potukli sa službenicima osiguranja koji su ih pokušali odvući dok su organizirali protest, galameći i držeći svoje zastave pored glavne ruske delegatkinje dok se pokušavala obratiti skupštini.

Fotografije nemira objavio je turski parlament na svojoj web stranici, a Mustafa Sentop, čelnik parlamenta, oštro ih je ukorio.

– Osuđujem ovakvo ponašanje koje narušava mirno okruženje koje Turska pokušava uspostaviti – kazao je.

Dok su se predstavnici 13 zemalja BSEC-a sastali u četvrtak, ruski dronovi nastavili su napadati ukrajinsku prijestolnicu Kijev. Trenutno nema mirovnih pregovora o okončanju rata koji je razorio ukrajinska mjesta i gradove, odnio hiljade ljudskih života i protjerao milione iz njihovih domova, prenosi Reuters.