Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Denis Kloss

Ruski doktor objavio Putinovu dijagnozu: “Nijedan politički vođa na svijetu nije mu ni blizu”

Vladimir Putin
Foto: Screenshot
Vladimir Putin

Vladimir Putin je rekao da dnevno posveti 2 do 2.5 sati sportu

Ruski doktor pregledao je predsjednika Vladimira Putina (71) jučer tokom njegovog prvog posjeta Čukotki, na istoku zemlje. Šef odjela Okružne bolnice Čukotka Denis Kloss objavio je procjenu Putinovog zdravlja i rekao da je ono “izvrsno”.

O Putinovom zdravlju godinama se priča. U oktobru 2023. stotine hiljada Rusa tražile su informacije na najpopularnijoj tražilici u zemlji Yandex nakon što su glasine da je Putin doživio srčani udar dospjele na naslovnice diljem svijeta.

“Veseli glas, veseo hod, zdrav razum i razmišljanje. Nijedan politički vođa na svijetu nije Putinu ni blizu”, objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti Klossovu izjavu u izvještaju o “dijagnozi”.

Doktor je, prema pisanju ruskih medija, savjetovao Putinu da se više odmara rekavši da to igra veliku ulogu u dugovječnosti. Usporedio je Putinovo zdravlje sa zdravljem predsjednika Joea Bidena (81).

“Dob ima kolosalan uticaj na Bidena. Iako se čini da ima zdrav način života i prehrane, godine su definitivno uzele svoj danak”, rekao je doktor Denis Kloss.

Putin je rekao da dnevno posveti 2 do 2.5 sati sportu.

“Najmanje dva sata, nekad i malo više, jer tu je teretana, bazen, sve to skupa, tuširanje, dva i po sata”, rekao je dodavši da bavljenje sportom treba biti dio svakodnevnog života.