Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad u moskvi

Ruski policajac odsijekao uho jednom od osumnjičenih i tjerao da ga pojede

napad u moskvi hapšenje osumnjičenih

Snimka se brzinom munje širi internetom. Ruski zvaničnici još je nisu komentirali

Nakon sinoćnjeg terorističkog napada u Moskvi ruske snage sigurnosti krenule su u potragu za osumnjičenima. Već u ranim jutarnjim satima počele su stizati vijesti o prvim hapšenjima. 

Tokom dana policijski dužnosnici su sapštili kako su uhapsili 11 osoba povezanih s napadom, a među njima i četvoricu direktnih izvršilaca. 

Objavljene su i snimke za koje se tvrdi da su na njima direktni izvršioci terorističkog akta u trenucima hapšenja. Na nekim od uhapšenih vidljivi su tragovi krvi i udaraca. 

Posljednja u nizu zgrozila je sve koji su je pogledali. Naime, na njoj se vidi trenutak kako muškarac u maskirnoj uniformi s nožem u ruci odsijeca uho osobi koja leži na zemlji, a potom pokušava odsiječeni dio tijelu nagurati mu u usta. 

Snimka se brzinom munje širi internetom. Ruski zvaničnici još je nisu komentirali. Možete je pogledati OVDJE uz napomenu da se radi o uznemirujućem sadržaju. Uhapšeni je i dalje živ, objavljena je SNIMKA na kojoj se vidi krvave glave i zavojima preko ušiju.

Svi strani državljani

Rusija je uhapsila 11 osoba uključujući četiri osumnjičena napadača u vezi s pucnjavom u kojoj su ubijene najmanje 133 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve, saopćio je u subotu Kremlj. Militantna islamistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za napad u petak, najsmrtonosniji u Rusiji u posljednjih 20 godina.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova kaže da su sva četvorica naoružanih napadača koji su sinoć napali Crocus City Hall u blizini Moskve strani državljani.

Nisu objavili kojeg su državljanstva, iako su jutros ruski mediji pisali da su sva četvorica državljani Tadžikistana.