Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski specijalci snimljeni kako ubijaju sirijske pobunjenike (VIDEO)

rusija-sirija
Ilustracija

Ruska vojska u kopnenim borbama u Siriji prvi put je snimljena na fotografijama koje su se pojavile. Snimci su jučer objavljeni na državnom TV kanalu Rusija 24 i pokazuju specijalne jedinice koje ubijaju pobunjenike, izvode snajperske napade i navode robotske tenkove ulicama.

Takođe su prikazane i Putinove elitne jedinice tokom učešća u operacijama pretrage i spasavanja i koordiniranih vazdužnih napada, piše Daily Mail. Na nekima od snimaka vojnici pucaju u mete iz blizine prije nego što pregledaju tijela pobunjenika.

Voditelj nedjeljnog informativnog magazina koji je objavio snimke je rekao da su oni zabilježeni u Siriji, ali nije dao preciznije informacije o lokacijama.

Rusija je prvi put priznala prisustvo svojih specijalnih jedinica u Siriji tokom ponovnog preuzimanja Palmire od ISIS-a u martu. Ipak, dosad nije bilo podataka o broju angažovanih vojnika i njihovim tačnim lokacijama.

U svakom slučaju, objelodanjeno je da je ISIS ponovo zauzeo teritoriju u blizini Palmire i da se sumnja da je tamo bilo i napada gasom. Citirajući lokalne izvore , Sirijska opservatorija za ljudska prava je navela da su zabilježeni slučajevi gušenja i da su 52 osobe ubijene.

Do napada je došlo iz vazduha u blizini grada Ukairabata koji se nalazi na glavnom putu ka Palmiri od teritorije koja je pod kontrolom vlasti, saopštila je Opservatorija bez navođenja ko bi mogao biti odgovoran za napad.

https://www.youtube.com/watch?v=zgkRcwxidbE

Amak, novinska agencija povezana sa ISIS-om je izvijestila da je 20 osoba stradalo, a oko 200 povrijeđeno zbog problema sa disanjem koji je posljedica “ruskih vazdušnih napada sarinom”.

I sirijska vojska i Rusija su negirali da je bilo napada hemijskim oružjem.

U nedjelju su teroristi iz ISIS-a ponovo zauzeli Palmiru uprkos desetinama ruskih vazdušnih udara kojima je cilj bio da ih odvrate. Oni su prethodno u martu istjerani iz grada.