uspio je!

Nevjerovatna snimka iz Ukrajine: Pogledajte kako je ruski vojnik sebi spasio život!

FOTO: Screenshot

Kompletna snimka traje duže, no na njoj se vidi i kako drugi ruski vojnik ranije izvršava samoubistvo nakon što biva ranjen od projektila bačenog iz drona, pa je iz toga razloga nećemo objaviti

Rat u Ukrajini bjesni više od godinu dana. Ruske okupacione snage već nekoliko mjeseci pokušavaju zauzeti grad Bakhmut, no i dalje su dijelovi grada pod kontrolom ukrajinske vojske.

Bakhmut se pretvorio u pravu klaonicu. U nekoliko navrata šef ruske plaćeničke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin priznao je da pripadnici njegove privatne vojske trpe ogromne gubitke.

Prigožin je u jednom od svojih posljednjih video snimaka s fronta oko Bakhmuta otkrio da i da su dvije brigade regularne ruske vojske pretrpjele žestoke gubitke i napustile položaje jugozapadno od Bakhmuta nakon što su Ukrajinci izveli kontranapad.

Jedno od najmoćnijih oružja u toku ruske agresije na Ukrajinu pokazali su se dronovi. Ukrajinska vojska ih maksimalno koristi i redovno objavljuje snimke uništavanja ljudstva i tehnike ruske strane. Posljednja u nizu snimki koju je objavila 92. ukrajinska brigada, pokazuje do sada neviđenu situaciju. Preživjeli ruski vojnik, naime, uspio je ispregovarati svoju predaju s – ukrajinskim dronom.

Na snimci se vidi kako ruski vojnik daje znakove letjelici. Nešto kasnije, na snimci se vidi kako ukrajinski vojnici na drugi dron kače poruku s uputstvom za predaju, a potom tu poruku bacaju pred njega u tranšeu. Prema ukrajinskim izvorima u poruci je pisalo da vojnik prati kretanje drona koji će ga odvesti do ukrajinskih položaja (prva snimka).

I to se na kraju i dešava. Dok vojnik trči prema rovovima gdje se nalaze Ukrajinci, u nekoliko navrata uspjeva izbjeći sigurnu smrt od vatre svojih saboraca koji očito pokušavaju spriječiti njegovu predaju (druga polovina snimka koji slijedi).

Na snimci se može vidjeti da ruski vojnik prateći kretanje drona preskače preko svojih mrtvih saboraca koji nisu imali sreće da prežive. Kompletna snimka traje duže, no na njoj se vidi i kako drugi ruski vojnik ranije izvršava samoubistvo nakon što biva ranjen od projektila bačenog iz drona, pa je iz toga razloga nećemo objaviti.

Snimka je, nastala 9. maja.