Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sačekuša za kriminalca: Ubijen sin bivšeg šefa interventne jedinice

marko

Ispred hotela “Sajam” u Novom Sadu, u petak uveče, oko 21.30, ubijen je Marko Markuš (29), sin bivšeg šefa interventne jedinice i poznati novosadski kriminalac.

Prema saznanjima portala 021, na njega je pucano u klasičnoj sačekuši dok se pješke vraćao s treninga. Rafalna paljba je usledila u trenutku dok je ulazio u svoj automobil.

Prevezen je privatnim kolima u Urgentni centar gde je podlegao povredama uprkos više pokušaja reanimacije.

Markuš je često bio u centru sukoba različitih narko klanova, pa postoje opcije da je posredi osveta zbog nekih ranijih sukoba.

Zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posljedica povreda, Markuš je odležao pet godina robije, a iz zatvora je izašao u martu ove godine. Njega je i 2014. novosadski Viši sud prvostepenom presudom osudio na pet godina zatvora, jer je nožem pokušao da ubije Slobodana Milutinovića Snajpera na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali je kasnije oslobođen za to djelo.

Inače, narednog utorka, 28.novembra trebalo je da mu počne suđenje za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog kad je ranjen policajac Dalibor Bogdanović i za to djelo mu je bila ponuđena nagodba koju je navodno prihvatio.

Marko Markuš je još 2006. bio osuđen zbog napada na policajca, optužen je bio za ranjavanje dvojice mladića u “Crvenoj kafani” iste godine, takođe je bio optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba “Kili” u decembru 2007, bio je osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva Miće Nikolića Sarme 2008. godine…