SAD dodatno proširile sankcije iranskim zvaničnicima

pompeo

Sjedinjene Američke Države su u petak pooštrile sankcije Teheranu koje ovaj put obuhvataju i građevinski sektor u momentima kada su se tenzije između dviju zemalja približile direktnom vojnom sukobu

Sjedinjene Američke Države su u petak pooštrile sankcije Teheranu koje ovaj put obuhvataju i građevinski sektor u momentima kada su se tenzije između dviju zemalja približile direktnom vojnom sukobu.

Američki ministar finansija Steven Mnuchin i državni sekretar Mike Pompeo su saopćili da su SAD uvele nove sankcije protiv osam iranskih zvaničnika za koje su kazali da su bili direktno uključeni u iranske napade balističkim raketama na iračke baze u srijedu u kojima se nalaze američke trupe.

“Udaramo u srce aparata za unutrašnju sigurnost Islamske Republike“, kazao je Pompeo.

Dodao je kako je cilj američke administracije da iranskom režimu uskrati sredstva za provođenje, kako je rekao, destruktivne vanjske politike.

Mnuchin je novinarima u Washingtonu kazao da je predsjednik Donald Trump potvrdio sankcije protiv vlasnika i subjekata u iranskim sektorima kao što su građevinarstvo, tekstilna industrija, prerađivačka industrija i rudarstvo.