Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijelo polje

Safija ostaje u pritvoru zbog dvostrukog ubistva

safija klimenta

Klimenta se tereti da je iz niskih pobuda i bezobzirne osvete lišila života bivšeg supruga Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao Radoslav Konatar, odbilo je žalbu advokata Rifata Hadrovića da se njegovoj klijentkinji Safiji Klimenti (55) iz Rožaja, koja se tereti za teško ubistvo, ukine pritvor. Klimenti je stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, za koje je zakonom propisana kazna najmanje 10 godina zatvora, do dugotrajne kazne od 30 do 40 godina, piše crnogorski Dan.

Ranije je sudija za istragu Višeg suda Vanja Rakonjac, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage koju je podnio VDT Hasan Lukač, donijela rješenje kojim je određen pritvor do 30 dana Klimenti zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja i nastalih posljedica.

Sudija za istragu smatra da je određivanje pritvora opravdano i iz razloga opasnosti od bjekstva jer, od šestoro, koliko ih ima, petoro njene djece živi i radi u inostranstvu. To su, kako smatra sudija, razlozi koji ukazuju da bi mogla napustiti teritoriju Crne Gore i time ometati postupak. Osim toga, postoji opasnost i da bi sa slobode uticala na svjedoke koje je potrebno saslušati tokom postupka.

Klimenta se tereti da je 8. aprila, oko 3 sata iza ponoći, u mjestu Besnik u Rožajama, iz niskih pobuda i bezobzirne osvete lišila života bivšeg supruga Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu S.M.(45). Tereti se da je benzinom polila sobu u kojoj su spavali te da je upaljačem izazvala vatru, a zatim pobjega iz kuće.