hapšenja širom rusije

Samo u Moskvi danas uhapšeno 1.700 protivnika Putinove invazije na Ukrajinu

moskva (1)

Nezavisni izvori tvrde da je taj broj mnogo veći

Masovna hapšenja protivnika Putinove agresije nastavljena su danas širom Rusije.

Ruski mediji koji podržavaju Putinovo ubijanje Ukrajiaca i razaranje njihovih gradova, prenose informacije policijskih agencija koje su potvrdile da je samo danas uhapšeno više od 3.500 građana.

Nezavisni izvori tvrde da je taj broj mnogo veći. Prema istim izvorima, do jučer je uhapšeno više od 11.000 ruskih građana koji traže da Putin zaustavi ubijanje Ukrajinaca.

Prema zvaničnim podacima koije su objavile Putinove policijske strukture u Moskvi je uhapšeno 1.700 prosvjednika. U isto vrijeme u zvaničnoj informaciji se navodi da je na protestima učestvovalo samo 2.500 ljudi.

Na snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama može se vidjeti veliki broj policijaca koji progone i hapse građane po ruskim gradovima.

Prilikom hapšenje, u Moskvi je došlo i do saobraćajne nesreće kada se policijski kombi pun uhapšenih građana Moskve prevrnuo na cesti.

Prema tvrdnjama ruske policije u vozilu je prilom prevrtanja “lakše ozlijeđeno šest uhapšenih građana i tri policajaca”.

Objavljen je video nesreće na kojem se vidi kako policijski kombi juri kroz raskrsnicu, pri tome udara putničko vozilo, a potom u stud rasvjete nakon čega se prverće…

Masovni protesti i na okupiranim teritorijama

Protesti protiv ruske okupacije ne prestaju ni su okupiranim ukrajinskim gradovima. Hiljade građaka Khersona okupilo se i treći dana zaredom traći da okupatorska vojska napusti njihovu zemlju…

Iste slike stizale su i iz Nove Kahovke…

Građani Nove Kahovke poručuju Rusima samo jednu stvar, odlazite…