Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sanaderova odbrana tražila izuzeće sudaca Županijskog suda

odbrana-sanader

Odbrana Ive Sanadera na jutros zakazanom ročištu na Županijskom sudu zatražila je izuzeće Ivana Turudića, predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika raspravnog vijeća zaduženog za slučaj Ive Sanadera te svih sudaca.

Predsjednik vijeća odredio je prekid pripremnog ročišta do 12 sati budući da je odbrana Ive Sanadera sačinejna od advokata Jadranke Sloković i Čede Prodanovića zatražila izuzeće Ivana Turuduća kao predsjednika Vijeća u ovom predmetu i kao predsjednika Županijskoga suda, kao i svih sudaca ovoga suda koji će odlučivati eventualno o zahtjevu za negovim izuzećem.

Kako su naveli iz Sanaderove odbrane, Ustavni sud je odlučio da bi se postupak mogao voditi pred drugim vijećem, a smatraju da bi sudac Turudić mogao biti pristran u ovom predmetu.

O Turudićevu izuzeću kao predsjednika optužnog vijeća odlučuje zamjenik Županijskog suda u Zagrebu, a o izuzeću svih ostalih sudaca odlučivao bi Vrhovni sud Republike Hrvatske, kazala je ispred suda Tamara Laptoš, ravnateljica USKOK-a.

Prema predviđanjima, ako se zathtjevi odbrane usvoje, suđenje bi moglo biti nastavljeno na nekom drugom sudu.

Naime, Ustavni sud nedavno je poništio presudu u slučajevima INA-MOL i Hypo koju je donio Županijski sud u Zagrebu na čelu sa predajednikom suda i sucem Ivanom Turudićem.