zločin u americi

Saniju ubio bivši muž zbog društvenih mreža, pa izvršio samoubistvo

sania-khan-ht-jt-220721_1658432648597_hpMain_16x9_992

Žena je proglašena mrtvom na licu mjesta, dok je muškarac prevezen u bolnicu u kojoj je preminuo

Saniju Khan, 29-godišnju TikTokerku iz Chicaga ubio je bivši muž Rahil Ahmed (36), koji je potom presudio i sebi. Kako navodi čikaška policija, motiv zločina je to što je djevojka na ovoj platformi otvoreno govorila o problemima u braku i nesuglasicama tokom razvoda.

Njen bivši suprug je navodno otputovao iz Georgije došao u Chicago, u koji se ova zvijezda sa mreža nedavno preselila kako bi radila kao fotografkinja.

Njegov nestanak prijavila je porodica, koja je policiji rekla da misli da je otišao kod bivše žene. Policija je tada došla u stan TikTokerke i tamo zatekla i ženu i muškarca sa prostrelnim ranama u predjelu glave. Pored tijela muškarca nalazio se pištolj, piše ABC News.

Žena je proglašena mrtvom na licu mjesta, dok je muškarac prevezen u bolnicu u kojoj je preminuo.

Kao motiv ubistva navodi se to što je Khan na TikToku govorila o problemima u svom braku koji je trajao manje od godinu dana.

Pričala je o tome zašto je odlučila da se razvede i pozvala žene da prestanu da ignorišu “crvene zastavice”, kao i o tome kako se nosila sa procesom razvoda, jer određeni članovi njene porodice nisu podržali njenu odluku na napusti svog partnera, iako su znali da je on više puta fizički nasrnuo na nju.

„Kada ste žena porijeklom iz Južne Azije i razvodite se, osjećate se kao da niste uspjeli u životu. Svi vas etiketiraju, fali vam emocionalne podrške i konstantno se borite sa pritiskom okoline, jer svi strahuju od toga ‘šta će ljudi reći’. Zbog toga je meni bilo lakše da se izolujem od svih i odem u drugi grad”, rekla je Khan u jednom od videa.

U drugom video snimku je govorila o tome kako joj svi članovi porodice drže i govore da bi trebalo da prestane da snima za TikTok i da na ovoj platformi dijeli intimu.

“Od žena se uvijek očekuje da ćute, ali ja sam završila sa takvim načinom razmišljanja”, rekla je u videu, prenosi Nova.rs.