Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izrael i palestina

Sastanak šefova evropskih diplomatija: EU poziva na prekid eskalacije nasilja i zaštitu civila

gaza ap1 (1)

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Josep Borrell i predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel pozivali su proteklih nekoliko dana na prekid eskalacije nasilja i obezbjeđivanje najbolje moguće zaštite civilima

EU će udvostručiti napore za okončanje sukoba između izraelske vojske i palestinskih militanata i tražiće napredak tokom današnjeg vanrednog sastanka ministara spoljnih poslova, saopšteno je iz Brisela.

EU je, takođe, ocijenila kao “veoma zabrinjavajuće” uništenje zgrade u kojoj su se nalazila predstavništva većih međunarodnih medijskih kuća, uz napomenu da su bezbjedni uslovi rada novinara od ključnog značaja.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Josep Borrell i predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel pozivali su proteklih nekoliko dana na prekid eskalacije nasilja i obezbjeđivanje najbolje moguće zaštite civilima.

Portparol EU Peter Stano naglasio je da će današnji sastanak biti prilika za “pronalaženje načina na koji evropski blok može najbolje doprinijeti smirivanju tenzija, prestanku eskalacije i obustavljanju nasilja”.