Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

presudili u utorak navečer

Saudijska Arabija objavila da mjesec posta ramazan počinje u četvrtak

ramazan dzamija fena (1)

Vlasti su ranije u utorak pozvale stanovnike da pokušaju uočiti polumjesec koji označava početak ramazana, ali on nije bio vidljiv, javili su državni mediji

Saudijska Arabija, dom najznačajnijih svetinja islama u Meki i Medini, objavila je da će mjesec posta ramazan početi u četvrtak, prenosi France24.

Vrhovni sud kraljevstva presudio je u utorak navečer da će se islamski kalendarski mjesec Šaban, koji prethodi ramazanu, završiti u srijedu, što znači da će ramazan početi sljedećeg dana, izvijestila je zvanična saudijska novinska agencija.

Vlasti su ranije u utorak pozvale stanovnike da pokušaju uočiti polumjesec koji označava početak ramazana, ali on nije bio vidljiv, javili su državni mediji.

Druge zemlje sa većinskim sunitskim stanovništvom, uključujući Egipat i Katar, također su najavile da će ramazan početi u četvrtak, kao i zvaničnici na palestinskim teritorijama.

Vlasti u Jordanu, Alžiru i Maroku su u međuvremenu saopćile da će u srijedu biti donesena odluka o tome da li će ramazan početi u četvrtak ili petak.