Globus

uvedene vanredne mjere

Sedam novih slučajeva korona virusa u Srbiji, ukupno je 55 zaraženih

16/03/2020

U Srbiji je sinoć, kada je bilo 48 potvrđenih slučajeva korona virusa, proglašeno vanredno stanje, što znači da od danas ne rade škole, vrtići, fakulteti, sportski objekti

U Srbiji je danas do osam sati registrovano 55 potvrđenih slučajeva korona virusa, a testirana je ukupno 301 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno na sajtu “Covid19.rs”, do osam sati , testirani su uzorci 18 osoba od kojih je sedam pozitivnih i 11 negativnih na korona virus.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri zadržane na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” testirana je ukupno 301 osoba.

U Srbiji je sinoć, kada je bilo 48 potvrđenih slučajeva korona virusa, proglašeno vanredno stanje, što znači da od danas ne rade škole, vrtići, fakulteti, sportski objekti.

Građanima starijim od 65 godina poručeno je da ostanu kod kuće.

U Beogradu, ugostiteljski objekti radiće skraćeno od osam do 20 sati, autobuski prevoz je prebačen na red vožnje subotom, dok su ukinute noćne linije. Ostale lokalne samouprave takođe donose ovakve odluke u skladu sa vanrednim stanjem.

Od sinoć je zemlja zatvorena za sve strane državljane, osim za diplomate i one koji imaju boravišnu dozvolu. Kako je precizirano, granice su otvorene za srbijanske državljane koji se vraćaju u Srbiju, ali je njihova obaveza da budu u izolaciji 14 ili 28 dana, u zavisnosti od zemlje iz koje dolaze.

Takođe, javna okupljanja u zatvorenim prostorijama ograničena su na 50 ljudi.

Vlada Srbije je odlučila i da obustavi izvoz osnovnih životnih namirnica i dezinfekcionih sredstava, a građanima je poručeno da hrane ima dovoljno i da ne treba da prave zalihe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.