Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protesti u crnoj gori

Šejlu ubio nevjenčani suprug jer je prekinula zaruke, njenog oca Šabana ranio

sejla bakija – drustvene mreze

Ona je ubijena jer je odlučila prekinuti zaruke. Ovaj strašan slučaj podigao je na noge Crnu Goru. Danas je organiziran i miran protest

Policija u Crnoj Gori traga za Ilirom Đokajem (28) iz Milješa kojeg se sumnjiči da je 30. septembra ubio bivšu djevojku Šejlu Bakiju (19) iz Tuzima, a njenog oca Šabana (42) teško ranio, pišu crnogorske Vijesti.

Ona je ubijena jer je odlučila prekinuti zaruke. Ovaj strašan slučaj podigao je na noge Crnu Goru. Danas je organiziran i miran protest.

“Tražimo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i potpredsjednika Vlade za sigurnost, Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, a koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, usprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu”, rečeno je na protestu.

Foto: Pobjeda.me

Ljudi su na protestu nosili transparente na crnogorskom i albanskom jeziku. Nosili su i fotografije ubijene djevojke i natpisa s porukama “Učite sinove da žene nisu objekti”, “Pravo na život bez nasilja”, “Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire”, “Jučer Šejla, danas ti”…

Na društvenim mrežama masovno se dijeli slika ubijene djevojke.

Foto: Pobjeda.me

Na protestu je izraženo nezadovoljstvo što ništa ranije nije poduzeto iako je djevojka prijavljivala nasilje. Nagađa se da je ubica na kraju nakon zločina pobjegao iz zemlje.

Policija se jučer i službeno oglasila. Kažu da je mladić od ranije poznat policiji. Krajem augusta policija je postupala nakon što ga je bivša djevojka Šejla Bakija prijavila zbog prijetnji.

Malo više od mjesec dana kasnije ju je ubio.