Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selfie smrti u Zagrebu: Tinejdžera na vagonu “spržilo” 25.000 volti

selfie

“Kad me nazvala njegova porodica i rekla da je poginuo, nisam mogla vjerovati. Od šoka mi je ispao telefon i razbio se na sto komada”, rekla je jedna od komšinica porodice P. T. (16), kojega je ubila struja dok se penjao na vagon u Zagrebu.

Prema prvim informacijama, s prijateljem je došao do Magazinske ulice i Zapadnog kolodvora, gdje su se odlučili fotografirati. Mladić je prijatelju rekao da će se popeti na krov teretnog vagona. Planirao je gore snimiti selfie. Ali čim je došao u blizinu strujnih vodova pod naponom, počela ga je tresti struja.

Snažan udar nije ga odbacio na tlo, nego je mladić ostao ležati na vagonu. Koliko je napon bio snažan govori i činjenica da se njegova odjeća odmah zapalila. Preminuo je na mjestu, a njegovo tijelo nastavilo je dalje gorjeti, piše 24sata.hr.

Prizor na mjestu događaja šokirao je i iskusne vatrogasce i policajce koji su u ponedjeljak oko 18.40 sati stigli na Zapadni kolodvor. Krenuli su na dojavu o požaru šupe, a zatekli mladića u plamenu na krovu teretnog vagona. Policija je, nakon višesatnog uviđaja, zaključila da je riječ o nesretnom slučaju. Stresla ga je struja napona 25.000 volti. Njegovo tijelo prevezli su na Zavod za sudsku medicinu i obdukciju.

Otac i majka danas popodne otišli su službeno identificirati ga te dogovoriti detalje oko preuzimanja tijela.

Kako se saznaje, njegov otac je električar, a majka medicinska sestra u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Vijest o smrti mladića zbog toga je još više potresla osoblje klinike, koje inače brine i liječi djecu s teškim opeklinama.

Prijatelji tinejdžera danas su rekli da je 15 minuta prije smrti poslao poruku prijatelju.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

– Nakon brojnih upozorenja svejedno je otišao tamo samo zbog jednog ili dva selfieja koje bi stavio na instagram – rekao je njegov prijatelj.

Nekoliko dana prije smrti na zatvorenom profilu na Instragramu uz fotografiju je napisao: “Ovo je možda moja posljednja bitka”. Što je time mislio poručiti, njegovi prijatelji mogu samo nagađati.

– Bio je jako uljudan i jako dobar prijatelj. Pomagao je drugima i tješio ih kad su bili tužni – opisao je mladića jedan od njih. Slično govore i komšije porodice koje je vijest o smrti tinejdžera strašno pogodila.

U jesen krenuo u srednju školu

U jesen je krenuo u srednju školu i tad je češće bio u gradu. Prijatelji mu navodno kući nisu dolazili, nego su se češće družili vani. Tragedija je teško potresla i njegova starijeg brata.

– Ovo je četvrto dijete stradalo od strujnog udara u godinu dana – rekao je dr. Zoran Bahtijarević, direktor Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

U studenom prošle godine na zagrebačkom Ranžirnom kolodvoru na Sarajevskoj cesti stradalo je dijete koje se popelo na krov teretnog vagona. Strujni udar dijete je teško ozlijedilo te su ga hitno prebacili u KBC Zagreb. Nasreću, iako je zadobilo teške ozljede, dijete nije bilo u životnoj opasnosti.